Tilbage



Vis igen


Vi har gennem de seneste 7 år arrangeret sommerlejre
og skaffet materiel for ½ million kroner (telt-landsby).
Nu har vi kun cirka 30.000 kr. i foreningens pengekasse.



Hvem er vi ?
Vi er nogle gamle aktivister fra 70'erne, som kan se, at der er behov for vore kræfter igen.

Vi er nogle unge, der ikke vil være med til at udplyndre de fattige lande og ødelægge naturen.

Vi er nogle studerende, der ikke længere vil uddanne os til et system, der ødelægger livet.

Vi er nogle voksne, der ikke orker at være med mere i et destruktivt samfund.

Vi er trætte af små forbedringer, der måske er rigtige, men hvor helheden udvikler sig forkert.



Når vi har skaffet 300.000 kroner, stifter vi en fond. Når vi har råd til det, køber fonden en græsmark. Her kan vi hvert sommerhalvår opstille en hel landsby - i telt-udgave. Og her kan vi lave sommerlejre, kurser, seminarer mm.


Der skal plantes masser af buske og træer. Og der skal være små og stor have- og markstykker. Vi bygger 1-2 huse om året af organiske materialer, som vi selv producerer (nok ikke helt de første par år). Vi skal have en mark med piletræer, der skal bruges til tagkonstruktion, - en mark med langstrået rug, der skal bruges til stråtag, - og en mark med hamp, der skal blandes med kalk og blive til "organisk beton" og bruges til ydermure.

I løbet af 10 år bygger vi en hel lille landsby. Det skal være en natur-højskole. Det skal være et natur-kultur-mødested. Det skal være en oase i meningsløshedens ørken. Projekt beskrivelse


Vi har også lavet denne hjemmeside. Her kan alle kommunikere om at redde sig selv, hinanden, naturen og kloden. Grokraft natur-kultur-mødested og Grokraft hjemmeside supplerer hianden.


Nogle af os lærte det ved at bo på Christiania et år. Andre lærte det ved at bo et år i en landsby i et uland. Og fremover skal andre lære det ved at bo et år på Grokraft. Man skal lære, at vi alle sammen er forskellige - og at man ikke kan tvinge andre til at være som én selv.

I det "normale" samfund i dag finder man en kæreste, som man så bor med. Allerede efter en måned begynder problemerne. Efter et år overvejer man, om man skal afbryde forholdet. Og det slutter efter et par år, hvor man ikke kan holde ud, at ens partner er anderledes end én selv. Det skyldes, at bevidstheden er total opsplittet og total stivnet, så man bare har et følelsesmæsssigt tomrum, som ens partner skal fylde ud.

På Grokraft er der ingen personer, der ejer jord, bygninger og materialer. På papiret ejes alt af en fond. Men i følge vedtægterne skal bestyrelsen for fonden nøjes med at passe regnskabet. Og så skal de forfølge vedtægternes formålsparagraf, hvoraf det fremgår, at deltagerne skal mærke efter i sig selv, hvad de vil bidrage med - og så gøre det.

Man kan ikke ekskludere nogen - ikke smide nogen ud - ikke bestemme hvad andre skal. Det indebærer, at man skal lære at leve med hinanden, sådan som vi er.

En del af vores bevidsthed kalder vi "folke-magt". Det er noget, som vi også ser i dyrenes verden. Det er en naturlig bevidsthed om at forsvare os selv. Så hvis nogen forsøger at presse sig ind og overtage styringen af det hele, vågner denne "folke-magt" i os - og så er vi nogle magtfulde kæmpere, der sørger for, at vi, der allerede er her - også er dem, der er her fremover. Og hvis andre vil være med, er de velkomne til at være her i en periode - for at se, om de og vi kan forliges. Ellers må de tage et andet sted hen.

Hvis du seriøst overvejer at slippe ud af din splittede og stivnede bevidsthed, kan du trygt slutte dig til os. Vi vil hjælpe dig, så godt vi kan. Nogle af os formår at blive "hele" mennesker i løbet af ½ år. Andre skal bruge 50 år til det. Hvor lang tid du skal bruge - finder du selv ud af. Der er ikke noget pres fra os andre.

I takt med at du frigør dig, vil du opdage, at det er fantastisk sjovt og spændende at opleve alle forskellighederne. Der sker hele tiden noget nyt. Livet er et eventyr.

Vi har særlig opmærksomhed på børn og unge. I det "normale" samfund bliver de voldsomt undertrykt og ensrettet - kaldet opdragelse. Det vil vi ikke passivt se på.

Det kan ske, at der opstår konflikter mellem os. Så er det ikke hjerner, møder, paragraffer, magt osv, der skal løse problemerne. Det er hele mennesker - med tanker, følelser og kroppe. Det kan tage tid at komme igennem det. Og det ender som oftest med, at vi bare skal lære at leve med hinanden, sådan som vi er.

Selvfølgelig skal der ikke være vold, gramseri, nedværdigende tale mm. Og der skal ikke være pres på, at man skal se godt ud (bedre end man er). Ingen makeup, smykker, højshælede sko - eller andet, der skal "forskønne" vore medfødte kroppe.

Når du kommer her, vil du i starten sikkert gemme dig bag mange facader og roller. Du forsøger måske på den ene eller anden måde at fremstå som "noget". Det skyldes i høj grad, at udviklingen i samfundet har medført, at vi har mistet vores JEG. Vi er blevet tilskuer til os selv. Det er ikke din skyld. Du kan ikke gøre for det. Og vi vil ikke gøre det til et problem. Du er velkommen præcis som du er her og nu.

kontakt@grokraft.dk