Tilbage


Død jord

Adelen og kirken herskede - og i 1400-tallet hævede de sig op over naturen og deres egne kroppe.

Her efter var det forstanden og sjælen, der var levende. Dyrene var mekaniske væsner, der bare fulgte instinkter. Naturen var ond.

Der udviklede sig så et landbrug, hvor alt det levende var noget, som man skulle tilføre til den døde jord. Man skulle vande (tilføre vand). Man skulle gøde (tilføre næringsstoffer). Man skulle tilføre gift (dræbe uønskede organismer).

I dag er der liv i de øverste 10 centimeter. Nogle alternative avlere har fået liv i de øverste 25 centimeter. Ellers er alt dødt. De traditionelle landmænd formår at producere fødevarer, der har 25-30 grundstoffer (miniraler). De alternative formår at producere fødevarer, der har 30-40 grundstoffer.

For at være sund og rask har man brug for 70-80 grundstoffer. For 10 år siden var det 25 % af os, der fik livstruende sygdomme. Nu er det 35 % af os. Forskerne forudser, at det bliver 45 % af os inden år 2026. Og inden år 2030 bliver det sandsynligvis 50 % af os.

Hvis vi vil overleve, skal vi have en levende jord. Så får vi alle grundstoffer (mineraler). Det største problem i dag er, at man trykker jorden med traktor og andre maskiner. Så kommer der ikke ilt ned i jorden. Og så dør alt liv dernede.

Det gælder for stort set alle jordbrugere i dag, at de intet ved om, hvad der foregår ½ meter nede i jorden. Den er jo død. Og sådan har det sikkert været i millioner af år - tror de. Og det kan da ikke være anderledes. Resultatet er, at planter, dyr og mennesker bliver syge og døende. Men sådan er naturen - tror de. Det kan ikke være anderledes.