Tilbage


Fristed
Første sted bliver på Vest-Sjælland. Fra start kan vi opstille er hel lille telt-landsby. Vi har to køkken-telte, der er udrustet som en moderne restaurant. Vi har en stor ovn - og kan lave ovn-retter til over 100 mennesker. Vi har en mindre ovn til at bage kage mm. Vi har store og små gryder, pander, skåle mm. Vi har tallerkener, krus, spisebestik til over 100 personer. Vi har underlag, luftmadrasser, feltsenge, soveposer, lagenposer, dyner, hovedpuder, håndklæder. Vi har har gummistøvler og skiftetøj i alle størrelser. Vi har lagertelte, bruser med varm vand, vaske telt, sove telte, gruppe telte mm. Vi har lokums-telte. Vi har værksteds-telt, børne-telt med bibliotek og alle slags legesager til al slags vejr. Vi har en stor musikscene, el-klaver, el-guitar, guitarer og mange andre instrumenter - samt 4 mikrofoner og 2 store højtalere (professionel god lyd). Vi elsker akustisk musik, men kan spille for over 1000 tilhørere.

I løbet af årene fremover bygger vi organiske huse, så vi også kan bruge vores sted om vinteren.

Det er et fristed. Der er ingen ledelse, der står for at arrangere noget. Men enhver af os - og enhver gruppe, forening, organisation - kan udfolde sig frit her. Måske er der 4 personer, der vil arrangere en weekend. Men så kommer I først her en weekend eller måske to - for at være sammen og planlægge. I kigger så i stedets kalender for at se, hvornår der er ledig plads til det antal, som I tror, at I bliver - og reserverer så de faciliteter, som I skal bruge.

Måske er I et politisk parti, som gerne vil afholde flere weekender i løbet af året. I kan komme og kigge i stedets kalender - eller I kan skrive og få en aftale, så der bliver reserveret plads til jer. Måske kun en dag. Måske en weekend. Måske en uge. Måske 3 uger for en mindre gruppe.

Eller I er en spiseklub, der gerne vil bruge de fantastiske fødevarer, som der bliver produceret her. Det er mad, der indeholder alle grundstoffer, så de danner olier og sukkerstoffer i stedet for stivelse (som er normalt i dag).

Eller I er miljø-aktivister, der gerne vil holde et week-end arrangemenet. Eller I er en spirituel gruppe, der gerne vil sidde i naturen og meditere på fred. Eller ...... ja, hvad som helst.

I skal selvfølgelig gå ind for de grundlæggende værdier, som fremgår af Grokraft-hjemmesiden.

Om aftenen er her musik, sang og gruppe-dans. Måske er der noget underholdning. Måske opfører I selv en lille revy.

Så er der nogen af jer, der indkalder til fælles arrangementer. Det kan være regnbue-samling, markeds-dag, konference eller seminar - og så kan vi mødes på tværs af de nuværende grupper, inspirere hinanden, lægge fælles planer mm.

Og en enlig mor med 3 børn kommer bare en weekend - og medbringer blot nogle tandbørster. Resten har vi. Når hun tager hjem, medbringer hun nogle af vore fødevarer.

Projekt beskrivelse

Pris
Hvis man har mange penge, betaler man gerne et godt beløb. Hvis man ikke har så mange, betaler man lidt. Og hvis man ikke har så meget, betaler man ikke noget. I princippet er alt gratis. Men ting går i stykker. Og vi ser gerne, at vi også opbygger en kapital, som vi så forærer til andre, der vil lave et andet tilsvarende sted et andet sted i landet. Det bliver ligesom i slutningen af 1800-tallet, hvor der opstod højskoler, som ændrede hele det danske samfund.

Køb af stedet
Med de nuværende jord-priser, koster jorden til sådan et sted cirka 1½ millioner kroner. Vi er en forening, hvis eneste formål er at skaffe sådan et sted. Og vi har en bank-konto, hvor der (forår 2024) står cirka 30.000 kr.

I løbet af 7 sommerlejre skaffede vi cirka ½ million kroner, som vi har købt materiel for. Og det står nu opmagasineret.

Vi satser på, at der er andre end os selv, der vil være med. Nogle af os donerer et fast beløb om måneden. Vi opfordrer til, at andre også overfører penge til vores konto: Foreningen Folk og Natur, reg.nr. 8402 konto 1044124.

I særlig grad opfordrer vi grupper, foreninger, organisationer til at donere store beløb. Hvis 100 grupper donerer 10.000 kr., har vi 1 million. Hvis 500 personer donerer 100 kr. om måneden, giver det 600.000 kr. Og hvis 100 personer giver 500 kr. om måneden, giver det også 600.000 kr. Vi kommer gerne ud og holder foredrag, hvis I donerer noget til projektet.

Vi håber og satser på, at mange af jer kan indse, at vi har brug for sådan et fristed. Vi vil undgå at låne eller leje.

Samarbejde mellem dyr og mennesker