Tilbage


Copyright - ophavsret
Ifølge gældende lov må man ikke anvende noget, som andre har lavet. Hvis man gør det, risikerer man, at den, der har lavet teksten, billedet, videoen eller sangen, kræver erstatning - og hvis vedkommende går til retten - og kan bevise, at han/hun har lavet det, vil dommeren bestemme, at man dels skal betale erstatning, men også betale sagens omkostninger (udgifter til retten).

Her på Grokraft står der MEGET tydeligt:

ALT (tekster, billeder, video, sange) må og skal gerne kopieres og overføres til alle andre sociale medier.
INGEN COPY RIGHT

Det gælder selvfølgelig kun for os vilde horder. Alle de kommercielle penge-mennesker skal bare betale ved kasse 1.


Hvis du har opretsret til noget (altså selv har lavet noget), kan andre vilde horder derfor bruge det helt frit.

Hvis man ikke har oprethavretten, ved man jo ikke, hvem der har indsat det på Grokraft. Måske er det én, der ikke har ophavsret, og at det er indsat uden hans/hendes viden.

Hvis sagen havner i retten, kan man så sige til dommeren, at der jo ikke er copyright (ophavsret) på Grokraft. Men det vil en dommer måske ikke rette sig efter.

Vi lever i et kapitalistisk samfund, hvor man ikke må bruge hinanden.

Vi anbefaler, at man kun anvender noget, som er så "primitivt", at det ikke har karakter af at blive brugt til at tjene penge - af den, der har ophavsretten. Altså ikke er et helt digt (kun et vers). Ikke et billede eller video, der kan "bruges" til at tjene penge. Ikke en "færdig" sang. Så kan man overfor en dommer argumentere for, at der dels står på Grokraft, at der ikke er copyright - og at man kun har videregivet noget, som ikke egner sig til at tjene penge.

Copyright (ophavsret) gælder både, når man indsætter noget på hjemmesiden - og når man opfører noget offentligt.

Vi anbefaler, at den, der har lavet noget, på sin egen hjemmeside har en "afdeling" med det, som vedkommende fraskriver sig ophavsretten til - og en anden "afdeling", hvor der ER ophavsret.

Engang i fremtiden skal vi have en anden lovgivning, hvor man kun har ophavsret, hvis man gør opmærksom på det. Det er tilfældet i andre lande, hvor man indsætter et ©. Det betyder copyright.