Tilbage


Vi spiser

Den lille istid startede så småt i 1300-tallet, hvor sommertemperaturen i vores del af verden begyndte at falde. I 1400-tallet indførte kirken en fastemåned, fordi der ikke længere blev produceret planteføde nok. Man begyndte også at spise lidt fisk og samle æg. Og inden forårsarbejde i marken skulle starte, slagtede man et lam - for at få kræfter nok til arbejdet.

Lige siden har "vi" spist kød. Det giver syre i blodet. Det virker ligesom narkotikum. Man blive dejlig sløv efter måltidet. Kødet ætser det indvendige af årerne, så der flyder flager rundt i blodet. Det er skyld i langt de fleste dødfald. Syren ætser også organer, sener og knogler. De fleste begynder at få smerter i kroppen, når de er 30 år. De fleste over 60 skal have kunstige hofter eller knæ. Og de gamle skal have smertestillende medicin, så de kan holde livet ud, inden de dør.

I slutningen af 1800-tallet steg temperaturen noget - og vi fik en vegetar-bevægelse, fordi man kunne begynde at producere flere grønsager. Efter 1920 er temperaturen steget så meget, at vi er tilbage til dengang i 1300-tallet, hvor der var planteføde nok - og derfor har vi fået en veganer-bevægelse.

Mange veganere har dog problemer. Og "de" har ment, at det skyldes, at de får for lidt B-12 vitamin - og for lidt protein. Men så tager de kunstig B-12 og spiser soyabønner og andet, som giver megen protein.

Men der er stadig problemer med træthed. Og derfor er der nu nogen, der har "opdaget", at de mange aminosyrer i deres kost. Og derfor vil der nu være flere, der tager kunstige aminosyrer.

Om et par år viser det sig så, at der stadig er træthed - og så er der sikkert nogen, der opdager, at de får for lidt af et andet stof.

Det egentlige problem er, at al vores mad kun indeholder en tredjedel af de næringsstoffer, som vore kroppe har brug for. Problemet blev stort efter 1920'erne, hvor man begyndte at køre med traktorer. De trykker jorden, så der ikke kommer ilt ned i jorden - og derfor dør alt liv hernede.

I 1920'erne og i 1940'erne samt i 1970'erne (hvor nogle af os i Grokraft var med) var der dog nogle, der ikke kørte med traktorer, men som i stedet arbejdede med at genopbygge det naturlige liv i jorden:

Der skal rødder helt ned til grundvandet, så planterne hele tiden vandes nedefra. Biller skal grave gange 1½-2 meter ned i jorden, så der kommer ilt og kvælstof ned til alt liv dernede. Og super sunde bakterier skal opformeres - spredes ud på jorden - formere sig nedad - og brede sig i hele de øverste 2 meter.

Bakterierne udskiller syre, der opløser sand og ler - og danner en næringsvæske med alle grundstoffer, som planterne optager via deres rødder. Så får planterne samtlige næringsstoffer i sig: proteiner, B-12, aminosyrer og alt andet.

Og det viste sig i 1920'erne - i 1940'erne og i 1970'erne, at vi mennesker, der spiste sådanne planter, aldrig blev syge, men super sunde og fulde af energi.

Vi har så i nyere tid fået biodynamisk, økologisk, permakultur og regenerativ jordbrug. De formår at skabe liv i de øverste 25 centimer af jorden. Og de får også flere stoffer i deres planter - men stadig under halvdelen af, hvad vore kroppe egentlig har brug for.

På Grokraft Natur-højskoler vil vi genopbygge det naturlige liv nede i jorden. Planterne vil få samtlige grundstoffer i sig. Og vi bliver super sunde, aldrig syge, men får masser af energi.

Hvis man er alvorlig syg, kan man komme på Grokraft Natur-højskole - og bo en uges tid i vores "bliv-rask-hus". Vores erfaring er, at mennesker, der gennem et langt liv har haft livstruende sygdomme, bliver raske efter 2-3 dage.

Vores langsigtede mål er, at al jord igen bliver til "levende" jord, så der overalt dyrkes "livgivende" fødevarer.

Så kommer vi til at spise noget meget lækkert, der smager langt bedre end det, man kan købe i dag.