Tilbage
Vi har al slags køkkenmateriel.

 


Køkkenet er til fri brug.

 


Dem, der laver mad, har første ret.


 

Vi har et lille køleskab. Det er KUN til madhold og til medicin og lignende. Når det er meget varmt, køler vi drikkevand.

 

Vi kan hurtigt lave kaffe og te i store mængder - og hælde det på store termokander.
 Brug eget telt eller ét af vore.

 


Unge kan få et ungdoms telt.Medbring eget eller lån af os.

 


Seng og sengetøj til gamle.

 

Enlig mor med børn samt gamle og svage kommer bare med egen tandbøste. Vi har masser af håndklæder, lommelygter, gummistøvler, skiftetøj mm.

Vi har masser af skiftetøj til børn - legetøj til al slags vejr - bøger til godnat-læsning.

Unge friske mennesker medbringer eget grej.


Snorker du?
Mange mennesker snorker (cirka en tredjedel af befolkningen) - og de lærer hurtigt, at de ikke skal deltage i arrangementer, hvor man skal sove, for så bliver de andre voldsomt irriteret på én.

De gode gamle dage
I de gamle landsbyfællesskaber snorkede man ikke. Man lå normalt flere i samme seng. Man lå på siden. Det normale var, at man ikke bare skiftede mellem 80 minutters dyb søvn og 10 minutters let drømme-søvn - sådan, som vi jo alle gør. Vi mennesker har jo sådan en biologisk rytme. Man fulgte også en fælles rytme. I 80 minutter lå alle på højre side - ganske tæt for at holde varmen (om vinteren). Og efter 10 minutters drømme-søvn vendte alle sig om på venstre side, hvor man så igen lå tæt i 80 minutters dyb søvn osv.

I dag ligger alle i hver deres seng - og mange har deres eget værelse. Her kan man ligge, som man har lyst til - og man vænner sig hurtigt til at ligge på bestemte måder - og så er det, at nogen vælger at ligge på ryggen - og også have hovedpude. Det er befordrende for at snorke. Problemet er, at tungen falder bagover - og så snorker man.

For ikke at snorke, skal man ligge på siden. Hvis man bruger hovedpude, vil tungen stadig falde lidt bagover. Så man skal heller ikke bruge hovedpude.

Men hvorfor bruger mennesker i vores kultur hovedpude? Det skyldes muskelspændinger mellem bryst og hoved. Og dem har man fået, fordi man bevisthedsmæsssigt har spaltet sig mellem tanker og følelser. Det har man været nødt til - for at holde ud at være i dette samfunds-system, hvor alle skal være ens, og hvor tankerne ikke må kobles med følelserne, for så bliver man oprørsk.

Hvis man ikke er vant til at ligge på siden uden hovedpude, skal man først vænne sig til det. Man kan sagtens gøre det med sin vilje. Hver gang man kommer til afslutningen på den lette drømmesøvn - vågner man lidt og husker, at man skal lægge sig på siden.

Det tager en måneds tid for muskelspændingerne at vænne sig til en anden sovestilling.

Man kan også købe en lille gummibold - og stikke en kniv igennem den, så man laver to revner. Og så trækker man et bændel igennem. Det skal være så langt, at det kan gå rundt om maven på én.

Når man så lægger sig til at sove, tager man bændlet på rundt om maven. Bolden skal være midt på ryggen. Og så binder man en knude på mavesiden. Det føles meget ubehageligt at ligge på ryggen eller maven. Men man mærker ikke noget til det, hvis man ligger på siden.

Når man en måneds tid har vænnet sig til at ligge på siden uden hovedpude, har alle ens muskler rettet sig ind efter det, så de slapper af, når man ligger sådan. Og hvis eller når man ligger på en anden måde, spænder man lidt - og så vælger kroppen af sig selv og lægge sig på siden.

Herefter sover man fint sammen med andre.

Det med bolden på ryggen giver ikke det ønskede resultat, så længe man stadig er offer for den massive bevidstheds-industri og sociale undertrykkelse og ensretning, som der er i vores samfund. For det giver spændinger mellem bryst og hoved, så hovedet altid stikker lidt frem, og hvor der også er en stivhed mellem bryst og hoved. Og så ligger man og spænder og kan ikke sove.

Først når det bevidsthedsmæssige lykkes, slapper man af i halsens muskler. Og når man så lægger sig på siden uden hovedpude, synker hovedet blidt ned på underlaget - og så glider tungen ikke tilbage - og så snorker man ikke.

Når man ligger sådan, er det skulder og det øverste af hovedet, der berører underlaget. Øret gør ikke.

På GROKRAFT hjælper vi hinanden, så vi frigør os fra denne sociale og bevidsthedsmæssige undertrykkelse.

NB: Vi har en del bolde og bændler, som vi gerne låner ud.