Tilbage


Vi starter med at danne en fond, som skal eje vores fremtidige sted.
Så søger vi Landbrugsministeriet om en "Forhåndsgodkendelse", som giver dispensation fra Landsbrugsloven. Ministeriet har meddelt, at de vil give sådan én, hvis vi opfylder 3 krav: 1) Der skal være 100 % biodiversitet. 2) Der skal være offentlig adgang, så folk kan komme og opleve den fantastiske natur. 3) Der skal være undervisning i jordbrug, natur, dyr, organisk byggeri og mennesket i naturen.


Allerede første år kan vi lave sommerlejre - og det vil vi fortsætte med hver sommer. Vi kan opstille en hel lille telt-landsby. Vi har for cirka ½ million kroner i materiel og udstyr.

Så går vi i gang med det fremtidige projekt. Her skal være markstykker med grønsager, korn og frugt - men også med piletræer, langstrået rug og industri-hamp, der skal bruges til byggeri. Vi vil bygge en mini-landsby på byggekurser i løbet af 10 år.

Rødder helt ned til grundvandet, så planterne vandes fra neden af. Masser af gode bakterier. De udskiller en syre, der opløser ler og sand og danner en næringsvæske med alle grundstoffer, som planterne optager.

Piletræer til tag-konstruktion. Langstrået rug til stråtag. Hamp blandes med kalk og vand - og bliver til bio-beton, der skal bruges til mure. På byggekurser bygger vi 2-4 huse om året.

Vi skal have katte, hunde, får, geder, svin, heste - rådyr, harer, pindsvin, frøer, fugle - millioner af biller, flyvende insekter. Hus-dyrene går frit - og de har en stald, som de elsker at sove i.

Nede i jorden vandrer biller rundt i gange - og sørger for, at kvælstof kommer ned til plantenes rødder, og ilt kommer ned til bakterierne (de er lige så vigtige som bakterierne i vore tarme).


 

Hvepse er vore venner. De æder larver og holder andre insekter væk. De kan godt lide at slikke os. Hvis man vil vifte en hveps væk, skal man gøre det langsomt - så forstår den det. Ellers bliver den bange og stikker.

 

En hveps kan stikke på 3 måder. 1) Et lille stik betyder: "Du generer mig". Det gør en anelse ondt, men smerter forsvinder efter få øjeblikke. 2) Et lidt større stik betyder: "Nu er jeg sur på dig". Det gør mere ondt - og smerten holder sig et tykke tid. 3) Et kraftigt stik betyder: "Jeg forsvarer mig, så du ikke slår mig ihjel". Det gør meget ondt - og smerten holder sig i lang tid.


Vi satser på at opnå 3 del-mål. (1) Vi producerer store mængder af lækre livgivende fødevarer, så vi opnår, at alle planter, dyr og mennesker bliver super sunde - og vi tilbyder mad til syge mennesker, så de bliver raske. (2) Vi producerer organiske byggematerialer, bygger vore egne huse - og sørger for, at vi bliver 100 % CO2 neutral. (3) Vi arrangerer møder, kurser, seminarer om at slippe spaltninger i vores bevidsthed - og i stedet opnå en sammenhæng.


Vi kan selv arrangere et møde, et seminar, en konference, en koncert osv. Men vi kan også tilbyde andre organisationer at bruge vore faciliteter.


Eksempel på et kursist-hus. I stuen er der entré, badeværelse, toilet, køkken, opholdsstue (spise/undervisning). På første sal er der værelser med sovepladser til 20++ personer. Vi skal have 6 sådanne huse til i alt 120++ personer.

Vi bygger et par huse om året på særlige bygge-kurser, så andre kan lære, hvordan man gør.

Tagkonstruktionen består af pile-stammer. Taget består af rug-strå. Murene består af hamp/kalk-organisk beton. Alt andet er genbrugs-materialer.

Man kan disponere over 1 eller op til 6 huse, hvor der i hver er sovepladser til 20++ personer, køkken, møde-spiselokale, toilet mm.

Der kan f.eks. være sådanne 6 mindre arrangementer - og der kan eventuel være fællesspisning for alle i hallen - og måske musik og dans om aftenen.

Økonomi
Internt er alt non-profit - ingen får løn - man deles bare om udgifterne. Men andre skal (måske) betale en leje. Og den kan være stor eller lille, så lejen passer til gruppens betalingsevne. Men der kan også være gratis brug - altså ingen leje - for dem, der ikke har råd ... og måske kan vi tilbyde gratis mad mm.

Formålet er ikke at tjene penge - men stille faciliteter til rådighed for grupper, der vil være med til at udvikle samfundet i en god retning.

Samarbejde
Vi vil gerne formidle samarbejde mellem forskellige grupperinger. Det kan for eksempel være, at der er 6 grupper fra hver deres organisation – hvor hver gruppe indlogeres i et kursist hus – med plads til 20++ personer. Her kan de så samarbejde internt. Men så kan grupperne ind imellem mødes i vores store hal. Her kan der på scenen stå borde med 6 siddepladser og 6 mikrofoner. Og der kan også være en ”vandrende mikrofon”, så nogen fra salen kan kommentere og stille spørgsmål.

Kommunikation imellem møderne
Ind imellem arrangementer kan man anvende vores kommunikations-side GRO NU. Her kan der være skrift, billeder og videoer.

Gro TV
I takt med at der SKER noget, vil vi tage GRO-TV i brug. Det er en video-kanal på internettet. Formålet er, at der skal være videoer, der inspirerer og formidler erfaringer om at udvikle samfundet i en god retning.


kontakt@grokraft.dk