TilbageNu skal vi i gang med en proces om bevidsthed og organisering

 

Vi vil ikke længere være tilskuer til magthavernes forsøg på at gøre noget.

Vi skal organisere os lokalt - skrive en masse opslag/indlæg til andre, der bor her i og omkring vores by. Vi skal også lave møder og weekender - regionalt og på landsplan. Og vi skal danne emne-grupper, hvor vi udvikler vores bevidsthed.

Alt sammen skal skridt for skridt føre til, at vi ændrer vores sociale virkelighed.Vi vil ikke længere se på, at den globale opvarmning fortsætter, - at klimaet bliver mere og mere voldsomt, - at naturen ødelægges, - at planer og dyr uddør, - at vi bliver mere og mere syge, - at flere og flere af os får angst og depression ....

.... mens vores samfund forbruger langt mere, end jordkloden kan re-producere.

 


Alt sammen koordinerer vi her på GROKRAFT's hjemmeside


- ikke udvikling i den rigtige retning, men gøre det rigtige nu -Vi er i gang med 2 projekter:

1) Grokraft hjemmeside, der erstatter alle de andre sociale medier, som alle progressive mennesker har forladt, og hvor der nu kun er ligegyldigt vrøvl, som ikke kan bruges til noget. På Grokraft opretter du en profil med en email adresse og et kode ord. Begge kan ikke ses af andre. Hvis du vil skrive noget, skal du på din profil indsætte dit fornavn eller kaldenavn samt vælge det postnummer, der er tættest på, hvor du bor. Og du skal også uplodade et ansigtsfoto. Så er du med. Alt er non-profit. Ingen reklamer. Men meget bedre - for os, der vil skabe en god fremtid.

På hjemmesiden er der også anti-propaganda - nemlig formidling af kritisk videnskab om den historiske udvikling og om samfundet i dag. Og der er formidling af ny viden om bevidsthed. Hvad er denne nye viden?


2) Fristed på landet. Gerne flere, men første sted bliver på Vest-Sjælland. I sommer halvåret opsætter vi en hel telt-landsby. Og vi starter med at bygge huse, så vi hen ad vejen også kan komme om vinteren. Det er også non-profit. Her kan du og alle andre komme. Du/I kan arrangere foredrag, møder, kurser, seminarer, konferencer, festivaler, markeder osv. Udgifter dækkes ved frivillig betaling. Man kan vælge høj pris, lav pris eller ingen pris. Du vælger det, som passer til dig. Det er for os, der vil skabe en god fremtid. Vil du hjælpe os økonomisk med til at starte det op?


Hele vores politiske system i dag er spærret inde i 2 bevidstheder, hvor man identificerer sig med den ene - og tager afstand fra den anden. Begge de to bevidst- heder kan ikke se virkeligheden, men kun se, at den anden part tager fejl - og at man derfor skal gøre det modsatte og rette op på de fejl.

Det er lapperier. Det bliver altid kun til noget kvantitativt. Mere i pension - mindre i pension. Mere i skat - mindre i skat. Flere sygeplejerske - færre sygeplejerske. Flere indvandrere - færre indvandrere.

Det eneste, som politikerne kan blive enige om er mere politi, flere fængsler, mere militær, mere medicin, flere psykiatriske hospitaler - samt mere økonomisk vækst = smadre klimaet og kloden.

Der var i slutningen af 1960'er nogle få politikere, der forsøgte at formulere ændringer i vores system, så man undgik de største dumheder og indførte det, som alle kunne se var fornuftigt. Men det forstummede i 70'erne. Nu er der ingen, der tør eller magter at formulere system forandringer.

Eller rettere - vi i Grokraft gør. Vi vil gerne skifte til det helt selvfølgelige og konstruktive.


Forslag: Befri dig fra den daglige afhængighed af at modtage uendelige mange "vigtige" beskeder, som binder dig til systemet, hvor du hele tiden skal forholde dig til meddelelser, som måske - måske ikke - er nødvendige, at du skal tage stilling til.

I har måske en cafe eller en børnehave eller noget andet, som allerede eksisterer. Og så udvider I det til også at være en service-central. Det kan også bare være én, som har lidt tid derhjemme. Her er der så en service person, som på en computer har alles email-adresser og kodeord, sådan at der på denne computer kan læses alle beskeder til alle personer. Som I ved, er 99 % af sådanne beskeder ikke andet end idioti, der generer dig.

Service-personen sletter så disse 99 %. Og når du så åbner dit email-program, er der kun 1 % tilbare - nemlig det, som er vigtigt for dig.

Alle gode beskeder fra vennerne kommer jo her på Grokraft.


I de gode gamle dage (ude på landet) afleverede postbudet alle regninger (som skulle betales) til den lokale bank, som så betalte ens regninger. Og én gang om året fik man en udskrift fra banken, så man kunne se, hvad der var kommet ind og gået ud på ens konto. Men det gad man ikke læse.

Nu skal man sidde en time hver dag og læse beskeder om, hvad man skal. Og det er så snedigt regnet ud, at man bliver nødt til det. For der kommer hele tiden meddelelser fra Skat, Stat og Kommunen, hvor man ikke ved, om det er en gave eller en ulykke. Og hvis man ikke reagerer, risikerer man, at man skal betale dagbøder, fordi man ikke har gjort et eller andet.

Man ved heller ikke, om det er nødvendigt at reagere, for man skal først logge ind med brugernavn, engangskode og kodeord, inden man kan se, om man skal noget - eller det bare er en standard meddelelse til Gud og hver mand. Og hvis man så skal gøre noget, skal man dels indtaste en særlig kode samt ens egen standard kode.

Derfor er det smart, hvis man deltager i en fælles virksomhed, som ordner alt med penge, mens man selv er en lønarbejder, der kun tjener 999 kr. om måneden - hver måned - hvert år. Så er med med i systemet, men behøver ikke at deltage i alle tåbelighederne.


På Grokraft inviterer vi alle til at være med til at finde ud af, hvad vi skal. Lad os mødes og diskutere. Udveksle erfaringer. Visionere. Vi har ikke nogen facitliste over sandheden. Men vi tror på processen. Vi skal sammen skabe udvikling og forvandling.

kontakt@grokraft.dk


Fremtidsvision
Du ejer ikke noget, dit lokale fællesskab ejer det hele. Hvis du tjener penge, går alle pengene ind på fællesskabets konto. Hvis du skal ud og rejse, medtager du et kreditkort til en konto, hvor der står det beløb, som du får brug for. Til daglig har du ikke brug for noget kreditkort. Fællesskabet bygger jeres huse. I bygger det, som I har brug for. Der skal være et børnehus. De unge vil sandsynligvis bo i et ungdoms- hus. Et ungt par vil måske gerne bo for sig. Et andet par vil bo sammen med andre par. En gammel mand vil have en lille 1-persons-hytte. Pensionisterne vil gerne bo sammen. I har de køretøjer, som I har brug for.

Måske er I helt selvforsynende med fødevarer. Men ellers skaffer i det, som I har brug for. I har forskellige lagre til fødevarer, tøj, materialer mm. Og når du skal bruge noget, tager du det bare. I er ikke flere i fællesskabet, end at I kender hinanden. Og der foregår en konstant gensidig socialisering, så I hjælper hinanden med alt.

I har et vaskeri, hvor I vasker tøj. Der er kurve til snavset tøj - og hylder til det rene. Her er brusere til kropsvask. Og efter bad, finder du den hylde, hvor der er en bunke med tøj i din størrelse. Her vælger du noget, som passer til vejret og dit humør. Måske tager du de samme sko på, som du gik med inden badet. Men du kan også vælge at stille de gamle sko på en hylde og så vælge nogle andre, som passer dig.

Ofte er der fællesspisning. Men der er også små køkkener rundt om i husene, så du kan spise alene eller sammen med en eller et par venner. Når din computer skranter, afleverer du den - og tager en anden, som er klar til brug. Så er der én, der sletter alt på den gamle computer og installerer alt påny, så den er klar til en anden. Alle telefoner er også kollektive - og ordnes ind imellem.

I har et video-værksted og "biograf". Og I har værksteder, hvor I laver og reparerer tøj, sko, møbler. I har tegne-malestue, musik-øvelokale, koncert- og danse-sal. Så har I virksomheder til produktion, køb og salg, service og sociale projekter.

De fleste finder ud af at få et liv, hvor man i nogle år laver noget - og i de følgende år laver noget andet. Der foregår en konstant skabelses-proces. Og der er et samspil med dyrene og naturen og hele kloden. I deltager i evolutionen. Og I udveksler besøg med mennesker fra andre verdensdele. Og I laver møder, festivaler, konferencer - og al slags samarbejde med andre fællesskaber. Det bliver fantastisk interessant og sjovt.